Facebook
Icing Smiles

Inzamelacties

Wilt u een sponsorloop organiseren met uw klas, bouw of de gehele school? Of juist iets anders doen?
Om te beginnen, wij zijn enorm blij dat u gekozen heeft voor Icing Smiles.

Het geld dat u met uw school en leerlingen gaat inzamelen komt ten goede van ernstig zieke kinderen in Nederland.
Er zijn verschillende manieren om geld in te zamelen voor Icing Smiles. (zie ook het sponsorpakket)

Hieronder 10 verschillende manieren:
1. Sponsorloop in de wijk. [sponsorloop2]
2. Elfstedentocht
3. Verkoop paaseitjes
4. Rommelmarkt organiseren
5. Triatlon: zwemmen, lopen, fietsen
6. Flessen inzamelen
7. Softbal toernooi
8. Emmertjes water “halen” en “brengen”
9. Doel schieten
10. Veiling organiseren

Download alle sponsorloop formulieren: sponsorloop formulieren (link volgt nog).
 1. Sponsorloop in de wijk
U kunt een sponsorloop in de wijk organiseren.
– Informatiebrief over Icing Smiles
- Sponsorloop formulier.
Geef de leerlingen genoeg tijd om sponsoren te zoeken, geef ze de volgende tips:
- Vraag je ouders om je sponsor te zijn
- Vraag, wanneer je bij je opa of oma bent, ook meteen aan alle ooms en tantes om je sponsor te worden.
- Vergeet je buurvrouw of buurvrouw niet.
- Op het werk van je vader of moeder.

2. Elfstedentocht
De Elfstedentocht is een variant op de sponsorloop. U zet een parcours uit in de buurt. Om de aantal meters en/of kilometers zet u een tafel neer. Wanneer de kinderen een tafel passeren, moeten ze een stempel halen. Hoe meer stempels de leerlingen halen, hoe meer geld ze ophalen.

3. Verkoop paaseitjes
Rondom de paasperiode kunt u paaseitjes verkopen aan de deuren. U kunt voor een betaalbare prijs paaseitjes kopen bij de Action of het Kruitvat. Maak met de leerlingen een zakje met 5 of 10 paaseitjes. Probeer per zakje €1,- of €1,50 winst te maken op de zakjes die u verkoopt. Dit kan meteen een leuke en leerzame rekenles zijn. Laat de leerlingen de paaseitjes in de eigen woonomgeving verkopen. Zorg ervoor dat de leerlingen de informatiebrief meenemen over Icing Smiles, zodat de mensen weten om welke stichting het gaat.

4. Rommelmarkt organiseren
Rond de lente, gaan veel mensen hun huis opruimen. Dit is jullie kans om een rommelmarkt te organiseren. Laat de kinderen spullen meenemen die ze mogen verkopen. Laat de leerlingen flyers ontwerpen die ze in de buurt bij mensen in de bus kunnen doen.

5. Triatlon: Zwemmen, lopen, fietsen
Het is prachtig weer, zelfs een beetje te warm. Dan is het een uitkomst om een triatlon te organiseren. De voorwaarde is natuurlijk dat u de organisatie van de triatlon in de buurt van een meer/zwembad moet doen. U kunt het gedifferentieerd aanbieden aan de hele school. Bijvoorbeeld: Laat de jongste leerlingen 1 onderdeel doen, terwijl de oudste leerlingen van de school worden uitgedaagd om de gehele triatlon te doen.

6. Flessen inzamelen
Dit is altijd een populaire manier om geld in te zamelen. Het vergt weinig tijd en organisatie. Zorg ervoor dat de leerlingen de informatiebrief over Icing Smiles meenemen als ze flessen gaan ophalen.
Ook kunt u deze manier van geld inzamelen verspreiden over een aantal weken. De eerste week introduceert u Icing Smiles bij de leerlingen en maken de leerlingen flyers, waarop de aankondiging van de flessen inzamelactie staat vermeld. De buurtbewoners kunnen rekenening houden met de actie.

7. Softbal toernooi
Deze activiteit is uitermate geschikt voor de lente/zomerperiode en bovenbouwleerlingen. Veel bovenbouwleerlingen zijn dol op de sport Softbal. U kunt de leerlingen geld in laten zamelen met het formulier, zie bijlage. Hoe meer rondjes ze kunnen lopen, hoe meer geld ze binnen halen.

8. Emmertjes water “halen” en “brengen”.
Het is zo ontzettend warm, u puft het uit met uw leerlingen in de klas. Vaker naar buiten gaan is een optie, maar wat is er nu leuker dan een spel met water waarbij de leerlingen ook nog geld inzamelen voor een goed doel? Dit spel is geschikt voor de middenbouw en de bovenbouw van het basisonderwijs.
De leerlingen moeten een parcours lopen/rennen binnen een bepaalde tijd. Op een tafel bij de start staan bekertjes water. De leerlingen lopen/rennen met een vol bekertje water, hoe voller het bekertje nog met water zit, hoe meer geld je opgehaald hebt. Is je bekertje leeg aan het eind, dan heb je geen geld opgehaald. Hoe meer volle bekertjes jij binnenbrengt bij de finish binnen de tijd, hoe hoger jouw eindbedrag is.

9. Doel schieten
GOAAAAAAAL! Deze manier van geld inzamelen vinden jongens, maar ook zeker meisjes erg leuk. Elke leerling krijgt 6 minuten de tijd om zo vaak mogelijk de bal in het doel te schieten. Hoe vaker je de bal in het doel geschoten hebt, hoe meer geld je zult ophalen. Zie sponsorloopformulier doel schieten. Deze actie kan ook in de gymzaal georganiseerd worden.

10. Veiling organiseren
Organiseer met je bovenbouwklas een veiling. Doe het zo officieel mogelijk. Het is mogelijk om producten te veilen, maar ook zeker diensten. Dus een zelfgemaakt schilderij, of de klus auto wassen en gras maaien, Nodig zo veel mogelijk buurtbewoners uit voor de veiling. Bedenk samen de spelregels tijdens het veilen.