Facebook
Icing Smiles

Veelgestelde vragen aanvrager

Komt mijn kind in aanmerking voor een taart?
Wij bakken taarten voor kinderen die een levensbedreigende ziekte hebben, en de laatste 2 jaar van hun behandeling doormaken. Ook kinderen die regelmatige en/of langdurige ziekenhuisopnamen gedurende een periode van minimaal 2 jaar moeten meemaken komen in aanmerking. Voor elk kind dat zijn verjaardag in het ziekenhuis moet doorbrengen mag een taart aangevraagd worden, ongeacht de reden van opname.

Mag er een taart voor broers en/of zussen van een ernstig ziek kind worden aangevraagd?
Ja, er mag een taart worden aangevraagd voor broers en/of zussen van kinderen die aan bovenstaande medische voorwaarden voldoen.

Is er een leeftijdsgrens?
Ja, een kind waarvoor er een taart wordt aangevraagd moet op het moment van aanvragen jonger dan 18 jaar zijn.

Zijn er kosten verbonden aan een taart?
Nee, Icing Smiles Holland bezorgd taarten zonder daarvoor kosten in rekening te brengen. Mocht uw financiële situatie dat toelaten, wordt een donatie natuurlijk erg op prijs gesteld.

Wie mag de taart aanvragen?
De eerste aanvraag moet altijd door een ouder of voogd van het kind gebeuren, omdat zij verantwoordelijk voor het kind zijn. Na deze eerste aanvraag kan er op elk moment een contactpersoon aangesteld worden om de details te regelen. Per familie mag per jaar 1 aanvraag voor een taart worden gedaan.

Hoe lang van tevoren moet een taart aangevraagd worden?
Het liefst zo vroeg mogelijk. Ook als de bezorgdatum nog niet helemaal vast staat ontvangen we graag de aanvraag. Op deze manier kunnen we de voorbereidingen zoals het regelen van een bakker en het ontwerpen van de taart al starten. Aanvragen korter dan 3 weken voor de bezorgdatum kunnen wij vaak niet meer realiseren.

Moet de medische conditie ‘bewezen’ worden?
Om te verifiëren dat de taart bij de juiste doelgroep komt vragen we om extra informatie. We proberen om dit zo niet-belastend mogelijk te maken. In de praktijk blijkt dat er vaak een Facebook-pagina, website of een blog bestaat. Dit is ideaal omdat Icing Smiles Holland het fijn vindt om ook op de hoogte te blijven van de situatie na het bezorgen van de taart. Ook de vrijwilligers voelen zich op deze wijze betrokken bij het kind. Als er geen website is voldoet het ook om bewijs van een gehonoreerde aanvraag bij een andere stichting (zoals Doe een Wens, de Opkikker et cetera) mee te sturen. Tot slot is er de mogelijkheid om een verklaring door een behandelend arts te laten opstellen.

Hoe groot is de taart die we ontvangen?
Het uitgangspunt is om taart voor maximaal 25 personen te doneren. Groter is niet mogelijk, op verzoek kan een kleinere taart uiteraard wel. Het kan ook zijn dat een kleinere taart wordt aangevuld met bijvoorbeeld cupcakes.

Kan er een specifiek ontwerp worden aangevraagd?
De ontvanger kan het thema/kleur van de taart aangeven. Omdat bakker de taart op vrijwillige basis maakt, bepaalt hij/zij het exacte ontwerp van de taart gebaseerd op zijn/haar ervaring, expertise en voorkeur.

Wordt de taart bezorgd?
Wij proberen de taart altijd te bezorgen, maar het is mogelijk om hier individuele afspraken over te maken.

Wordt er rekening gehouden met beperkingen in het dieet van de ontvanger?
We proberen waar mogelijk rekening te houden met beperkingen. Echter is het niet mogelijk om te garanderen dan de keuken vrij is van sporen van ingrediënten. Als het om een kritische beperking in het dieet gaat is het verstandig dit persoonlijk met de bakker te bespreken om te kijken u hier een goed gevoel bij heeft. Als non-profit organisatie ontvangen wij geen vergoeding voor onze diensten. Als ontvanger van onze donatie in natura, gaat u akkoord met voorwaarden en aansprakelijkheid zoals gepubliceerd op de website.

Hoe wordt de kwaliteit van de taarten gecontroleerd?
De ontvangers zijn het beste bewijs voor de geleverde kwaliteit. Icing Smiles Holland geeft instructies aan de vrijwilligers. Omdat alle taarten door vrijwilligers worden gebakken kunnen wij geen garanties geven de geleverde taart. Echter weten we hoeveel tijd en liefde onze vrijwilligers in elke unieke taart stoppen en we hopen dat jullie dat ook merken.

Ga naar het aanvraagformulier.