Facebook
Icing Smiles

Veelgestelde vragen

Moet ik een bedrijf hebben of gediplomeerd zijn om te mogen bakken voor Icing Smiles?
Onze vrijwilligers zijn veelal enthousiaste hobbybakkers die taarten decoreren in hun eigen keuken. Een aantal heeft een bedrijf, maar dat is geen voorwaarde om een taart te mogen doneren.

Moet ik een professionele keuken hebben?
Onze bakkers mogen de taart bakken en decoreren in hun eigen keuken/werkruimte. Echter, voordat een vrijwilliger aan de slag gaat, sturen wij een introductie in HACCP en een instructie waarop wij een akkoord nodig hebben.

Hoe vaak moet ik voor Icing Smiles bakken?
Op dit moment overtreft het aantal vrijwilligers het aantal aanvragen ruimschoots. Dit betekent dat wij veel vrijwilligers hebben die al jaren staan ingeschreven, maar nog nooit benaderd zijn om te bakken. Helaas kunnen wij dus niet aangeven hoe vaak wij een beroep op iedere vrijwilliger doen. Dit is vooral afhankelijk van de geografische locatie van zowel aanvrager als vrijwilliger en de tijd die beschikbaar is om iemand te zoeken.

Ik zie een oproep op facebook maar ik ben niet benaderd om te taart te maken, hoe kan dat?
Soms komt het voor dat er te weinig tijd is om mails te sturen naar onze ingeschreven vrijwilligers om te vragen of ze een taart willen maken. Als er nog slechts een korte tijd rest, kiezen wij voor een oproep op facebook, omdat het bereik dan het grootst is. Op deze manier kan de taart vaak op korte termijn geregeld worden.

Hoe wordt de vrijwilliger op facebook geselecteerd?
Indien er op een oproep op facebook binnen korte tijd veel reacties komen, geldt niet per definitie 'wie het eerst komt, die het eerst maalt'. Wij kijken in dat geval naar de gegevens van de vrijwilligers, om zo iedereen een kans te geven een mooie taart te doneren.

Bepaal ik zelf het ontwerp en smaak van de taart?
De aanvrager geeft een gewenst thema op voor de taart. Binnen dit thema is de vrijwilliger vrij om hier afspraken over te maken met de aanvrager. Dit geldt ook voor de smaak van de staart. Indien er beperkingen zijn wat betreft ingrediënten, dan wordt dit bij de aanvraag vermeld.

Krijg ik een vergoeding voor het maken of bezorgen van de taart?
Op dit moment hebben wij de middelen niet om een vergoeding te bieden voor de taart. Het is dus een donatie die de vrijwilliger doet. Ook  het bezorgen valt hieronder. Als bedanktje zetten wij een foto van de taart op facebook en krijg je een pin opgestuurd.

Zijn alle vrijwilligers verzekerd?
Wij hebben een overkoepelende aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandsverzekering waar we indien mogelijk beroep op kunnen doen.

Kijk ook hier bij veelgestelde vragen met betrekking tot de aanvragen.

Wil je opgenomen worden in ons vrijwilligersbestand, dan kan je hier ons online formulier invullen.