Facebook
Icing Smiles

Werkwijze

Icing Smiles Holland heeft een geweldig team van enthousiaste vrijwilligers die hun tijd en creativiteit beschikbaar stellen om taarten te maken voor kinderen die ernstig ziek zijn. De vrijwilligers zijn enthousiaste hobbybaksters en professionals met als specialiteit het decoren van prachtige taarten. Een aanvraag voor een taart kan uitsluitend door de ouders van het kind gedaan worden. Ken je iemand die een taart van Icing Smiles op prijs zou stellen? Laat de ouders dan vooral een aanvraag indienen via deze website. 

Verjaardagstaart
Wij gaan uit van een aanvraag voor een verjaardagstaart. Hier ontvangen wij de meeste aanvragen voor. Ook voor andere bijzondere gelegenheden kunnen taarten aangevraagd worden. Je kan hierbij denken aan een taart voor een broer of zus van een ernstig ziek kindje die al jaren geen verjaardag heeft kunnen vieren. Onderstaande werkwijze is een algemene procedure, er zijn natuurlijk uitzonderingen en deze worden per aanvraag bekeken.

Match
Onze organisatie bekijkt wekelijks alle aanvragen en verzamelt informatie met betrekking tot de wensen en locatie. Iedereen die een aanvraag doet ontvangt binnen één week een bevestiging per e-mail. Vervolgens wordt binnen ons enthousiaste team van vrijwilligers een passende ‘match’ gezocht. Er wordt gezocht naar iemand die aan de aanvraag kan voldoen en, niet geheel onbelangrijk, in de buurt woont of hun bedrijf heeft. Wanneer een ‘match’ gevonden is duurt het gemiddeld één week om de taart te ontwerpen, bakken en decoreren. De taart wordt in overleg met de familie bezorgd en na goedkeuring van de familie plaatsen wij een foto van de taart en de jarige op onze website en Facebookpagina.

Planning
Zoals omschreven duurt het ongeveer drie weken van aanvraag tot bezorging van de taart. Tja, in de meest ideale situatie natuurlijk. Maar meestal verkeren onze Icing Smiles kinderen niet in een ideale situatie. Onze organisatie en onze vrijwilligers zijn zich daar terdege van bewust. De coördinator die verantwoordelijk is voor het vinden van de juiste ‘match" zal zijn/haar uiterste best doen om alles perfect te plannen. Onze aanvragers weten als geen ander dat in de situatie waarin zij verkeren geen dag hetzelfde is en de situatie heel snel kan veranderen. Wij doen onze uiterste best om alle aanvragen zo goed mogelijk uit te voeren om zoveel mogelijk kinderen te verrassen met een fantastische taart. Soms ontvangen een aanvraag die binnen zeer korte tijd geregeld moet worden. Dan plaatst ons team een oproep op de Facebookpagina. Via deze weg vinden wij het snelst een vrijwilliger om de taart te maken.